Απλό μοτίβο βραχιολιών φιλίας – κατά τα άλλα εκπληκτικό

Απλό μοτίβο βραχιολιών φιλίας – κατά τα άλλα εκπληκτικό

May 1, 2023 0 By admin

Αυτό το απλό σχέδιο βραχιολιού φιλίας διαθέτει τον κόμπο του κεφαλιού του κορυδαλλού, έναν από τους θεμελιώδεις κόμπους μακραμέ. Στη μυθολογία και τη λογοτεχνία, οι κορυδαλλοί συνδέονται με το πρωί και την αναγέννηση, καθιστώντας αυτό το βραχιόλι τέλειο για την άνοιξη.

Μάθετε πώς να δένετε τους απαραίτητους κόμπους μακραμέ για κοσμήματα και διακόσμηση σπιτιού.

Μπορείτε να αλλάξετε αυτό το μοτίβο χρησιμοποιώντας ένα μόνο χρώμα για τους κόμπους ή να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα χρησιμοποιώντας ένα φωτεινό συμπληρωματικό χρώμα για την καρφίτσα.

Μπορεί να σας πάρει ένα λεπτό για να καταλάβετε την ένταση των κόμπων σας, ώστε οι θηλιές μεταξύ τους να είναι ωραίες και ομοιόμορφες. Πήγαινε αργά στην αρχή μέχρι να το συνηθίσεις.

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε κοσμήματα μακραμέ, ρίξτε μια ματιά στο φροντιστήριό μου για το μακραμέ με χάντρες και μπορείτε να βρείτε όλα τα μοτίβα μακραμέ μου εδώ.

προμήθειες βραχιολιών

 • 1 τεμάχιο 18 ιντσών (45 cm). Νάιλον κινέζικο κορδόνι κόμπων 0,5 mm (ή κορδόνι της επιλογής σας)
 • 2 κομμάτια 40 ιντσών (100 cm) του ίδιου κορδονιού (αυτά είναι τα κορδόνια που δένετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο χρώματα όπως εγώ ή ένα χρώμα)
 • 1 κομμάτι 12 ιντσών (30 cm) του ίδιου κορδονιού (για το κούμπωμα)
 • 2 χάντρες σπόρων μεγέθους 8/0 (προαιρετικά)
 • πρόχειρο, σανίδα μακραμέή παρόμοιο
 • ίσιες καρφίτσες, συνδετικά κλιπ
 • κολλητική ταινία ή washi tape
 • ψαλίδι και αναπτήρα, ή ένας καυστήρας νήματος
 • βελόνα μεγάλου ματιού (προαιρετικός)

Απαιτούμενος χρόνος: 1 ώρα.

Βραχιόλι Lark’s Head — Οδηγίες βήμα προς βήμα

 1. δέστε τον κόμπο ενός χειρουργού

  Δέστε τον κόμπο ενός χειρουργού (τυλίξτε το κορδόνι δύο φορές αντί για μία) κοντά στο ένα άκρο του κορδονιού 18 ιντσών.

 2. Προσθήκη λογαριασμού

  Περάστε μια χάντρα στο ίδιο κορδόνι και σύρετέ την στον κόμπο που μόλις κάνατε. Εάν δυσκολεύεστε να το τοποθετήσετε, δοκιμάστε να πιάσετε μόνο την άκρη της χάντρας σας με μια βελόνα με μεγάλα μάτια και σύρετε τη χάντρα με αυτόν τον τρόπο.

 3. Συνδέστε το καλώδιο σας σε μια συμπαγή επιφάνεια

  Συνδέστε το άκρο αυτού του κορδονιού με κόμπους ή χάντρες στο επάνω μέρος του πρόχειρου ή της πλακέτας μακραμέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρφίτσες, συνδετικά κλιπ, ταινία, οτιδήποτε λειτουργεί για αυτό που χρησιμοποιείτε. Κάντε το ίδιο με το άλλο άκρο στο κάτω μέρος, ώστε το κορδόνι να είναι τεντωμένο. Αυτό είναι το καλώδιο πυρήνα σας.

 4. Προσθέτοντας την πρώτη χάντρα

  Κάντε μια κάμψη σε ένα από τα καλώδια 40 ιντσών σας λίγα εκατοστά από το τέλος. Τοποθετήστε αυτόν τον βρόχο κάτω από το κεντρικό κορδόνι με το κοντό άκρο από πάνω, περίπου δύο ίντσες κάτω από τον κόμπο σας στο Βήμα 1.

 5. Προσθέτοντας την πρώτη χάντρα, βήμα δύο

  Τραβήξτε και τα δύο άκρα του κορδονιού πάνω από το κεντρικό κορδόνι και μέσα από αυτόν τον βρόχο και σφίξτε τον κόμπο.

 6. Προσθέστε το δεύτερο σύρμα

  Επαναλάβετε το τελευταίο βήμα με το άλλο σχοινί 40 ιντσών αλλά από την άλλη πλευρά, ακριβώς κάτω από τον κόμπο που μόλις κάνατε. Σύρετε αυτόν τον κόμπο προς τα πάνω ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον πρώτο και τραβήξτε τον σφιχτά.

  Μόλις δέσατε δύο κόμπους από το κεφάλι του κορυδαλλού. Τώρα θα σας δείξω πώς να κάνετε περισσότερα.

 7. Πώς να δέσετε κόμπο από το κεφάλι ενός κορυδαλλού

  Υπάρχουν δύο βήματα για τον κόμπο του κεφαλιού του κορυδαλλού:

  Βήμα 1 – Τυλίξτε το αριστερό καλώδιο επί το κεντρικό καλώδιο και, στη συνέχεια, τραβήξτε το άκρο χαμηλός την κεντρική χάντρα και πίσω από αυτόν τον βρόχο. Τραβήξτε το στο ίδιο επίπεδο με τον κόμπο από πάνω του.

 8. το κεφάλι του κορυδαλλού βήμα 2

  Βήμα 2: Τώρα τυλίξτε την αριστερή δαντέλα χαμηλός το κεντρικό καλώδιο και, στη συνέχεια, τραβήξτε το άκρο επί το σύρμα του πυρήνα και πίσω μέσω του βρόχου. Τραβήξτε το για να γίνει άνετο. Θα πρέπει να έχετε έναν κόμπο που μοιάζει με τους δύο ακριβώς από πάνω του.

 9. Lark’s Head Second Side

  Επαναλάβετε αυτά τα δύο βήματα με τη δαντέλα στα δεξιά:

  Τυλίξτε το δεξί σύρμα πάνω από το κεντρικό καλώδιο, τραβήξτε το άκρο κάτω από το κεντρικό καλώδιο και τραβήξτε το πίσω μέσα από τη θηλιά.

 10. Lark’s Head Δεύτερη Πλευρά, Βήμα 2

  Στη συνέχεια, τυλίξτε το καλώδιο κάτω από το κεντρικό καλώδιο, τραβήξτε το άκρο πάνω από το κεντρικό καλώδιο και τραβήξτε το πίσω μέσα από αυτόν τον βρόχο.

 11. συνεχίστε να δένετε κόμπους

  Συνεχίστε να δένετε τους κόμπους σας, εναλλάσσοντας τις πλευρές, έως ότου το τμήμα σας με κόμπους έχει μέγεθος έξι ίντσες.

 12. Προσθήκη δεύτερου λογαριασμού

  Αφού ολοκληρώσετε όλους τους κόμπους του κεφαλιού του κορυδαλλού σας, περάστε άλλη μια χάντρα στην κεντρική χάντρα, κάτω από όλους τους κόμπους σας. Στη συνέχεια, δέστε τον κόμπο ενός άλλου χειρουργού περίπου δύο ίντσες κάτω από το άκρο των κόμπων του κεφαλιού του κορυδαλλού.

 13. ξεκινώντας το κλείσιμο

  Ήρθε η ώρα να φτιάξετε την καρφίτσα! Κολλήστε το βραχιόλι σας με ταινία στο ταμπλό σας ή σε άλλη επιφάνεια, με τα δύο άκρα να επικαλύπτονται. Φροντίστε να σπρώξετε τις χάντρες μέχρι τις άκρες στο ίδιο επίπεδο με τους κόμπους του χειρουργού σας.

 14. Δέσιμο του κουμπώματος: τετράγωνοι κόμποι

  Βρείτε το μέσο του κομματιού σύρματος 12 ιντσών και τοποθετήστε το πίσω από τα επικαλυπτόμενα καλώδια. Σταυρώστε το αριστερό κορδόνι πάνω από τις δύο μεσαίες χορδές και κάτω από το δεξί κορδόνι, κάνοντας ένα P προς τα πίσω.

 15. Συνεχίζοντας με τον τετράγωνο κόμπο σου

  Σύρετε τη δεξιά χορδή γύρω από την αριστερή χορδή, κάτω από τις μεσαίες χορδές και μέσα από το κέντρο του πίσω μέρους P που σχηματίζεται από την αριστερή χορδή. Τραβήξτε το για να γίνει άνετο.

  Έδεσες μισό τετράγωνο κόμπο!

 16. Δέσιμο τετράγωνου κόμπου: δεύτερη πλευρά

  Για τη δεύτερη πλευρά: περάστε τη δεξιά χορδή πάνω από τις μεσαίες δύο χορδές και κάτω από την αριστερή χορδή, σχηματίζοντας ένα κανονικό P.

 17. Συνεχίζοντας με τον τετράγωνο κόμπο σου

  Σύρετε την αριστερή χορδή γύρω από τη δεξιά χορδή, κάτω από τις μεσαίες χορδές και μέσα από το κέντρο του P που γίνεται στη δεξιά πλευρά. Τραβήξτε το για να γίνει άνετο. Τώρα έχετε κάνει έναν πλήρη τετράγωνο κόμπο. Δέστε τέσσερις ή πέντε ακόμη τετράγωνους κόμπους, έτσι ώστε η καρφίτσα σας να είναι λίγο λιγότερο από μισή ίντσα.

 18. Κόψτε όλες τις άκρες

  Κόψτε όλα τα κορδόνια με ένα κοπτικό δαντέλας ή ένα ψαλίδι. (Λιώνετε προσεκτικά τις άκρες με αναπτήρα αν χρησιμοποιείτε ψαλίδι.)

  *Βεβαιωθείτε ότι οι κόμποι του κεφαλιού του κορυδαλλού στην αρχή και το τέλος είναι σφιχτό πριν κόψετε και σφραγίσετε αυτές τις άκρες. Επίσης, θα αντέξουν καλύτερα αν μπορείτε να τα λιώσετε λίγο με το κορδόνι που τα τριγυρίζει.

Ελπίζω να απολαύσετε το βραχιόλι σας! Αν θέλετε περισσότερη βοήθεια με το κεφάλι και τους τετράγωνους κόμπους του κορυδαλλού, φροντίστε να πάρετε το φύλλο εξαπάτησης Macrame Knots με τον παρακάτω σύνδεσμο.

Μάθετε πώς να δένετε τους απαραίτητους κόμπους μακραμέ για κοσμήματα και διακόσμηση σπιτιού.

Καρφιτσώστε αυτό αν σας αρέσει! Και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στη λίστα email μου :).