Δωρεάν πλεκτό μοτίβο φασολιών: ραβδωτό μοτίβο

Δωρεάν πλεκτό μοτίβο φασολιών: ραβδωτό μοτίβο

May 2, 2023 0 By admin

Ελπίζω να σας αρέσει αυτό το δωρεάν πλεκτό μοτίβο φασολιών για ραβδωτά μπισκότα σε Belt Rib Pouch. Αυτή η βελονιά είναι πολύ δημοφιλής για κασκόλ, αλλά δεν μπόρεσα να βρω πολλά σχέδια καπέλων χρησιμοποιώντας την.

Το Cartridge Belt Rib ονομάζεται επίσης False Rib γιατί όταν το πλέκετε με ίσιες βελόνες, δημιουργείτε ένα ριμπ βλέμμα χωρίς βελονιές με κελάρυσμα. Για αυτόν τον λόγο, είναι εξαιρετικό για αρχάριους: δημιουργήστε αυτό το υπέροχο, πλήρως αναστρέψιμο μοτίβο χωρίς να απαιτείται μεγάλη εμπειρία.

Ωστόσο, πλέξτε το νεύρο του ιμάντα του φυσιγγίου στο γύρο; Σε κυκλικές βελόνες; Τελείως διαφορετικό! Για να πετύχετε το ίδιο μοτίβο, πρέπει να πλέκετε ένα διαφορετικό σχέδιο βελονιάς κάθε δεύτερη σειρά.

Βασικά, αφού πλέκεις πάντα από τη δεξιά/έξω πλευρά όταν πλέκεις στο γύρο, κάθε δύο σειρές πρέπει να πλέκεις αντίστροφα από αυτό που θα έπλεκες με ίσιες βελόνες. Έτσι, ό,τι υφανόταν είναι τώρα κελάρυσμα, και αυτό που ήταν μπροστινό νήμα είναι τώρα πίσω κλωστή.

Όλα αυτά για να πούμε ότι αυτό δεν είναι ένα μοτίβο για έναν αρχάριο πλέκτρια ή κάποιον που δεν του αρέσει η λεπτομερής εργασία με σχέδια. Μόλις μπείτε στον ρυθμό των εναλλασσόμενων γύρων, δεν είναι πολύ επιβαρυντικό.

Για τους τέσσερις μειούμενους γύρους, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή, οπότε σταματήστε το Netflix. Και σας συνιστώ να κάνετε και τους τέσσερις γύρους χωρίς διάλειμμα, αν μπορείτε.

Ψάχνετε για περισσότερα σχέδια πλεξίματος; Δοκιμάστε το μοτίβο μου Rainbow Knit Beanie Hat, το Classic Cuffed Beanie μοτίβο ή το Fingerless Gloves μου.

Πλέξτε το δικό σας κασκόλ χωρίς εύκολες στροφές

Δωρεάν, εκτυπώσιμο μοτίβο πλεξίματος για φουλάρι με ραβδώσεις—δεν απαιτείται ρίψη. Οδηγίες βήμα προς βήμα για αρχάριους!

προμήθειες

 • 1 κουβάρι από νήμα πενιέ (γνωστό και ως Aran weight ή 10-ply).
  Χρησιμοποίησα Cascade Pure Alpaca σε τζιν (100 γραμμάρια/220 γιάρδες/200 μέτρα το καθένα).
 • Μέγεθος ΗΠΑ 6 (4mm) 16 ίντσες εγκύκλιος βελόνες ή το μέγεθος που απαιτείται για τη λήψη του μετρητή
 • βελόνα κλωστή να ράβω στις άκρες

Δείκτης

20 βελονιές = 4 ίντσες σε σχέδιο

Πλέξτε ένα δείγμα με το προτεινόμενο μέγεθος βελόνας
Ρίξτε 20 πόντους και πλέξτε περίπου 20 σειρές από το σχέδιο. Εάν είναι πολύ χαλαρό πάνω σας, κατεβάστε ένα ή δύο νούμερα. Πλέκω πάντα ένα δείγμα, και αν δεν είμαι ευχαριστημένος με την εμφάνιση τότε πλέκω ένα άλλο με βελόνα διαφορετικού μεγέθους. Το μέγεθος της βελόνας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για να βεβαιωθείτε ότι το πλέξιμο σας φαίνεται καλό.

Μέγεθος

Μικρός ενήλικας: 20 ίντσες σε περιφέρεια, 9 ίντσες ύψος
Μεγάλος ενήλικας: 22 ίντσες σε περιφέρεια, 10 ίντσες ύψος

Πλεκτό μοτίβο φασολάδας: Μπανιέ με ραβδώσεις

 1. οντισιόν για ρόλο

  Ρίξτε 120 (132) βελονιές. Αυτό το μοτίβο δουλεύεται σε πολλαπλάσια 4 βελονιών. Εάν θέλετε να προσαρμόσετε το μέγεθος προς τα πάνω ή προς τα κάτω, τέσσερις βελονιές ισούνται λίγο περισσότερο από μισή ίντσα στο μοτίβο.

 2. Συνδέστε τις τελείες

  Ενώστε τους πόντους για να πλέξετε στο γύρο, προσέχοντας να μην στρίψετε τους πόντους και τοποθετώντας έναν μαρκαδόρο στην αρχή.Ενώστε τις βελονιές για να πλέξετε στο γύρο

 3. συνεχίστε στο μοτίβο

  Το σχέδιο δημιουργείται από δύο εναλλασσόμενους γύρους βελονιών:

  Πρώτος γύρος (και εναλλακτικοί γύροι):
  Πλέξτε δύο πόντους, *φέρτε το νήμα μπροστά, περάστε μια βελονιά για να κελάρυσμα (σαν να θα το κελάρυζατε), φέρτε το νήμα προς τα πίσω, πλέξτε τρεις πόντους. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα από το * για την υπόλοιπη σειρά, μέχρι να μείνουν δύο βελονιές πριν από τον μαρκαδόρο σας. Για τις δύο τελευταίες βελονιές: περάστε τη μία με κλωστή μπροστά, πλέξτε τη μία.

  Δεύτερος γύρος (και εναλλακτικοί γύροι):
  Περάστε μια βελονιά με κελάρυσμα με το νήμα προς τα πίσω, φέρτε το νήμα μπροστά, κάντε 3 βελονιές. Επαναλάβετε αυτό για την υπόλοιπη σειρά μέχρι το μαρκαδόρο σας.

  Συνοπτικά για το πλέξιμο:
  1η σειρά: k2, *sl 1 wyif, k3. Επαναλάβετε από * έως 2 βελονιές πριν από το δείκτη και μετά sl 1 wyif, K 1.
  2η σειρά: sl 1 wyib, p3. επαναλάβετε στον δείκτη

 4. Συμβουλές για αυτό το μοτίβο

  Εκτός από την παρακολούθηση της σειράς που βρίσκεστε, το μοτίβο είναι αρκετά απλό.

  Αφού ολοκληρώσετε μερικές σειρές, θα αρχίσετε να βλέπετε το μοτίβο να εμφανίζεται και το
  τα ράμματα γίνονται λίγο πιο εύκολο να ακολουθηθούν. Δείτε τις κορυφογραμμές που αρχίζουν να σχηματίζονται;
  Θα παρατηρήσετε ότι η κορυφή της κορυφογραμμής είναι μια πολύ έντονη πλεκτή βελονιά (σε σχήμα V) –
  Αυτή η βελονιά είναι η μέση των τριών που πρόκειται να πλέξετε (είναι και αυτή που σύρετε
  από τη λάθος πλευρά, γι’ αυτό ξεχωρίζει έτσι).

  Αν χάσετε το σημείο που βρίσκεστε στο μοτίβο σας, απλώς βεβαιωθείτε ότι η κορυφή της κορυφογραμμής:
  αυτή η μεγάλη πλεκτή βελονιά: είναι στη μέση των τριών πλεκτών βελονιών σας, αν είναι στην πρώτη σειρά του πλεξίματος, και είναι η βελονιά που γλιστράτε στη δεύτερη σειρά του κελάρυ. Τώρα ξέρετε πού βρίσκεστε και μπορείτε να συνεχίσετε να κυλάτε!

  Ένα άλλο πράγμα: η πρώτη βελονιά στο γύρο, αυτή ακριβώς μετά το μαρκαδόρο, τείνει να είναι πιο χαλαρή από τις άλλες, οπότε δώστε της ένα επιπλέον τράβηγμα όταν το πλέκετε. Θα φαίνεται καλύτερα.

 5. μειώστε τους πόντους σας

  Όταν η ύφανσή σας φτάσει τα 8,5 (9,5) ίντσες ύψος, ξεκινήστε τους φθίνοντες γύρους:

  Πρώτος πτωτικός γύρος:
  Πλέξτε δύο πόντους, *φέρτε το νήμα μπροστά, περάστε μια βελονιά κελάρυσμα (σαν να πρόκειται να το κελάρυσμα), φέρτε το νήμα προς τα πίσω, πλέξτε δύο πόντους μαζί, πλέξτε μια βελονιά. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα από το * για την υπόλοιπη σειρά, μέχρι να μείνουν δύο βελονιές πριν από το μαρκαδόρο. Γλιστρήστε ένα κελάρυσμα με νήμα μπροστά. Αφαιρέστε τον μαρκαδόρο και πλέξτε την τελευταία βελονιά του γύρου μαζί με την πρώτη βελονιά του επόμενου γύρου. 90(99) βελονιές
  [k2, *sl 1 wyif, k2 tog, k1. Repeat from * to 2 stitches before the marker. sl 1 wyif, k2 tog with first stitch of next round.]

  Αντικαταστήστε το μαρκαδόρο μετά την τελευταία βελονιά (τα δύο που μόλις πλέξατε μαζί).

  Δεύτερος φθίνων γύρος:
  Περλάρετε δύο, περάστε μια βελονιά με νήμα στο πίσω μέρος. Επαναλάβετε μέχρι τον δείκτη.
  [p2, sl 1 wyib. Repeat to marker.]

  Τρίτος φθίνων γύρος:
  Πλέξτε μια βελονιά, πλέξτε δύο μαζί. Επαναλάβετε μέχρι τον δείκτη. 60(66) βελονιές
  [k1, k2 tog. Repeat to marker.]

  Τέταρτος φθίνοντας γύρος:
  Πλέξτε δύο μαζί. Επαναλάβετε μέχρι τον δείκτη. 30(33) βαθμοί
  [k2 tog. Repeat to marker.]

 6. Παρακμή

  Κόψτε το νήμα σας, αφήνοντας μια ουρά 10 ιντσών. Χρησιμοποιώντας μια βελόνα από νήματα, περάστε την ουρά μέσα από όλες τις βελονιές στις βελόνες σας και τραβήξτε σφιχτά. Ρίξτε μέσα και ράψτε στο τέλος.Ράψτε τις άκρες του ελεύθερου πλεκτού σχεδίου καπέλου