ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ο υπουργός Τσαβούσογλου απάντησε στις ερωτήσεις του NTV – Last Minute Türkiye News

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ο υπουργός Τσαβούσογλου απάντησε στις ερωτήσεις του NTV – Last Minute Türkiye News

May 26, 2023 0 By admin

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε στις ερωτήσεις του NTV.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του υπουργού Τσαβούσογλου έχουν ως εξής:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό οι αιτούντες άσυλο να κυριαρχούν πλήρως στις εκλογές. Θα στείλουμε Σύρους στο πλαίσιο ενός σχεδίου. Αυτό ήταν πριν από την εκλογική μας ατζέντα, και το έχουμε τώρα. Έχουμε λάβει νέα μέτρα για να αποτρέψουμε την είσοδο νέων μεταναστών. Λόγω της παρουσίας μας στην άλλη πλευρά των συνόρων, η πίεση για μετανάστευση έχει μειωθεί. Μερικοί από τους μετανάστες στα μέρη χωρίς τρομοκρατία “. Οι υποδομές προετοιμάζονται για την επιστροφή των μεταναστών. Όταν τελειώσουν 240 χιλιάδες σπίτια, 1 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες θα σταλούν πίσω. Οι χώρες του Κόλπου υποστηρίζουν εδώ Αυτή τη στιγμή, οι Οι χώρες του Αραβικού Συνδέσμου έχουν ξεκινήσει διάλογο με το συριακό καθεστώς. Είμαστε αποφασισμένοι να τις στείλουμε στην Τουρκία. Δεν το βρίσκουμε σωστό. να το κάνουμε αυτό με ρατσιστική κατανόηση. Ωστόσο, αν πούμε ότι θα σταλούν 3,7 εκατομμύρια Σύροι, ούτε θα ήταν αλήθεια.

ΘΑ ΣΥΣΤΗΘΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Συμφωνήσαμε να προετοιμάσουμε την υποδομή για την ασφαλή απέλαση Σύριων σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς. Στην τελευταία συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στη Μόσχα, συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε τη σύσταση επιτροπής σε επίπεδο Υφυπουργών με τη συμμετοχή των αρμόδιων θεσμών.

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ SINAN OĞAN

Ο Σινάν Ογκάν έλαβε περισσότερο από 5 τοις εκατό των ψήφων. Νομίζω ότι έχετε μια θέση αρχών. Τάσσεται επίσης υπέρ της σχεδιαζόμενης επιστροφής των μεταναστών. Είμαστε στην ίδια γραμμή στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Θα οργανώσουμε κοινά προγράμματα με τον κ. Ogan αύριο στην Αττάλεια.

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ-ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ;

Πάντα υποστηρίζαμε αυτή τη διαδικασία. Η διαδικασία δεν είναι εύκολη ούτε για την Αρμενία. Δεν ήταν εύκολο για αυτούς να επιστρέψουν τη γη που είχαν καταλάβει για 30 χρόνια. Η αναγνώριση της εδαφικής ακεραιότητας είναι σημαντική για τη διαρκή ειρήνη. Θα ήταν ωφέλιμο να υπογραφεί μια συνολική ειρηνευτική συμφωνία. Τα γεγονότα επηρεάζουν επίσης τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας. Κάθε θετικό βήμα θα βελτιώσει επίσης τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας με θετική έννοια.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Πήραμε πληροφορίες επειδή αναφέρθηκε το όνομα της Türkiye. Ανέφεραν ότι το παιδί δεν ήταν Τούρκος υπήκοος. Δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι από τη Συρία.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε

Οι πολιτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πάγωσαν τη διαδικασία. Μία από αυτές είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην ελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων. Είναι γεγονός ότι η δέσμευσή μας με την ΕΕ έχει επιβραδυνθεί. Δεν αναμένω καμία πρόοδο όσον αφορά την ένταξη στην ΕΕ την επόμενη περίοδο.

ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που θέλουν να αλλάξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα λόγια του Μπάιντεν για την αντιπολίτευση μένουν στη μνήμη μας. Εξετάσαμε επίσης τις δημοσκοπήσεις στις οποίες η Δύση ηγήθηκε της αντιπολίτευσης.

Όταν ο κ. Kılıçdaroğlu συνειδητοποίησε ότι θα έχανε τις εκλογές, είπαν: «Θα επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία». Έκαναν μια δήλωση υπονοώντας ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές. Τον ρωτήσαμε, έχεις στοιχεία; ρητό. Δεν θέλουμε καμία άλλη χώρα να μας παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο. Ποιος έκανε τον Kılıçdaroğlu να το κάνει αυτό; Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό. Γιατί ήθελαν να διαταράξουν τις σχέσεις των δύο χωρών; Μετά τα λόγια του Kılıçdaroğlu και των εταίρων του ότι θα επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία, οι Ρώσοι τουρίστες φοβήθηκαν από αυτή τη δήλωση και δεν ήρθαν. Όταν ο Kılıçdaroğlu ήταν δεύτερος, υπήρξε κάποια κίνηση».