ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Το μήνυμα του Προέδρου Ερντογάν στις 28 Μαΐου – Last Minute Türkiye News

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Το μήνυμα του Προέδρου Ερντογάν στις 28 Μαΐου – Last Minute Türkiye News

May 20, 2023 0 By admin

Εκτακτες ειδήσεις! Εννέα ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στη συνάντηση των ενώσεων πολιτών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν εκφώνησε ομιλία στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Haliç.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Προέδρου Ερντογάν είναι τα εξής:

«Η πολιτική είναι μια σκληρή δοκιμασία, ειδικά η εξουσία φοράει το πουκάμισο της φωτιάς. Είμαστε στην παρουσία του έθνους μας για σχεδόν μισό αιώνα. Αν και περάσαμε πολλές δοκιμασίες στα 21 χρόνια εξουσίας μας, μπορούμε να σταθούμε μπροστά σας. με καθαρό μέτωπο.

Είδατε τι έγινε μετά το βράδυ των εκλογών. Ακόμα και η ασέβεια που επιδεικνύουμε στους σεισμοπαθείς μας είναι αρκετή για να καλύψει το ελάττωμά σας ως το χείλος. Μετά τη μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε τη χώρα μας, τι κάνατε καθώς εργαζόμασταν μέρα νύχτα για τους επιζώντες του σεισμού; Είχαν τουριστικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μπροστά στα ερείπια.

Δόξα σε μας, με όλους μας τους φορείς, τους δήμους και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ήδη επουλώνουμε τις πληγές των θυμάτων μας από τον σεισμό. Αν είναι ή όχι. Τι να πούμε για την προσβλητική απανθρωπιά του; Αυτό είναι το αληθινό του πρόσωπο.

Αυτά παίρνουν οδηγίες από το Καντίλ. Παίρνουν τον τρόμο από τις απλώσεις στην πόλη. Λαμβάνουμε οδηγίες από τον Θεό και από το έθνος. Αυτή είναι η γραμμή μας. Στην Ντεφνέ, η CHP πήρε 80 τοις εκατό, εμείς πήραμε 20 τοις εκατό. Αλλά φτιάξαμε το νοσοκομείο μας, το χτίσαμε παρά τους. Θα ανοίξουμε την Κυριακή. Δεν κοιτάμε πόσες ψήφοι έχουν δοθεί σε ποιον.

Η προσβολή των αντιπάλων μας μετά από κάθε ήττα δείχνει ότι τους λείπει χαρακτήρα. Τι άλλο να περιμένει κανείς από αυτούς που παρελαύνουν με την αυτονομιστική οργάνωση, τους δανειστές και τους ιμπεριαλιστές; Αν πάρετε μια διαφορετική απόφαση με τη θέλησή σας, θα καταστρέψουν τον κόσμο πάνω από τα κεφάλια μας, ο φασισμός τους έχει εξαπλωθεί.

Είπαν: «Θα απελευθερώσουμε το PKK, το FETO, το Γκεζί, τους τρομοκράτες και το Σέλο». Όσο είμαστε στη δουλειά, κανένας άλλος μηχανισμός εκτός από τη δικαιοσύνη και τον νόμο δεν θα λειτουργεί.

Επρόκειτο να δανειστούν λεφτά από τους τοκογλύφους στο Λονδίνο, κύριε Κεμάλ, δεν θα σας έδιναν δεκάρα κι ας είναι τοκογλύφοι. Ξέρουν σε ποιον να δανείσουν. Έχουμε πραγματοποιήσει τις συναντήσεις μας μέχρι σήμερα, αλλά το κάναμε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Δεν αποκλείουμε κανένα από αυτά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν: «Δώστε πίσω τους S-400». Είπαμε «όχι». Είπαμε, «Δεν χτύπησες τον Patriot, κάναμε αυτό το βήμα στην άμυνα, εσύ όχι. Στεκόμαστε σαν άντρες, δεν συμβιβαζόμαστε τη θέση μας. Δεν διακυβεύουμε τη θέση μας για τα F-16 και F-35.

Δεν μπορούμε ποτέ να μολύνουμε το οικογενειακό μας ίδρυμα. Με τη συνταγματική μεταρρύθμιση θα κάνουμε βήματα για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας.

ΜΗΝΥΜΑ 28 ΜΑΪΟΥ

Πιστεύω ότι το έθνος μας θα δώσει απάντηση σε όσους αγνοούνται στις 28 Μαΐου. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προστατεύσουμε την κάλπη μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα την ημέρα των εκλογών. Δεν θα υπάρξει ανάπαυση. Επειδή κερδίσαμε ήδη στον πρώτο γύρο, δεν μπορούμε να είμαστε στην ευφορία της νίκης, θα δουλέψουμε περισσότερο».