Πρόεδρος Ερντογάν: Δεν βγήκαν για να ζητήσουν συγγνώμη από το έθνος μας για τα λάθη τους – Last Minute Türkiye News

Πρόεδρος Ερντογάν: Δεν βγήκαν για να ζητήσουν συγγνώμη από το έθνος μας για τα λάθη τους – Last Minute Türkiye News

May 20, 2023 0 By admin

Εκτακτες ειδήσεις!

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά στο Adiyaman.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων Ερντογάν είναι τα εξής:

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους αδελφούς μου από το Adıyaman. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που δώσατε σε εμένα και τη Λαϊκή Συμμαχία στις εκλογές της 14ης Μαΐου. Ο Adıyaman χρησιμοποίησε την προτίμησή του για εμάς. Αγαπάμε το Adiyaman άνευ όρων χωρίς κανέναν υπολογισμό. Αγαπάμε πραγματικά τους όμορφους ανθρώπους αυτής της συντετριμμένης πόλης. Υπάρχουν 40 χιλιάδες συμμετέχοντες στο πεδίο. Δεν αφήνουμε κανέναν να μπει ανάμεσά μας.

Υπάρχουν πολλοί δεσμοί και κανάλια μεταξύ μας και των 85 εκατομμυρίων. Τα κακά μάτια δεν μπορούσαν ποτέ να το δουν. Έχουμε 50 χιλιάδες σεισμομάρτυρες. Πώς αντιμετώπισε η ομάδα του κ. Κεμάλ τους 50.000 σεισμομάρτυρες μας; Με όλη αυτή τη σεισμική ζώνη, δεν υπάρχει τίποτα για εσάς από εδώ και πέρα. Πώς το λες αυτό? Είτε είσαι είτε όχι, το κράτος μας είναι με τα αδέρφια μου. Είναι με τον Kızılay με το AFAD του. Θα είναι μαζί σου από εδώ και πέρα. Υπάρχει μια σοβαρή ζωή στην περιοχή όπου υπάρχουν πόλεις με κοντέινερ αυτή τη στιγμή. Αυτοί που επικρίνουν τους σεισμοπαθείς μας για τις πολιτικές τους επιλογές δεν μπόρεσαν ποτέ να το καταλάβουν. Το πρόβλημα με τη νοοτροπία του CHP είναι ότι αντί να ψάχνουν το πρόβλημα στους εαυτούς τους, κατηγορούν τον λαό μας. Δυστυχώς, δεν έχουν εγκαταλείψει τις κακές συνήθειές τους από τις 14 Μαΐου 1950, όταν περάσαμε στην πολυκομματική δημοκρατία.

Μάλιστα, οι τίτλοι των εφημερίδων λένε αλαζονικά ότι «το TOGG είναι το στομάχι του έθνους». Για μια φορά, δεν κάνουν στον εαυτό τους την ερώτηση: “Πού κάναμε λάθος; Έχασαν τις εκλογές 16 και 17 μαζί με τις εκλογές της Κυριακής. Δεν βγήκαν και ζήτησαν συγγνώμη από το έθνος μας για τα λάθη τους. Δεν πρόσφεραν ειλικρινής αυτοκριτική, αντί να κερδίσουν την καρδιά του έθνους, σκέφτονται να κερδίσουν την ψήφο του λαού μας κάνοντας μια πολιτική εκφοβισμού».

Δεν εγκαταλείπουν ποτέ την αλαζονική και αγενή στάση τους. Κάνει πάντα το ίδιο πράγμα και πάντα περιμένει το ίδιο αποτέλεσμα. Φροντίζουμε την επιχείρησή μας. Αγωνιζόμαστε για να φέρουμε έργα στη χώρα μας. Το είπα πριν. Το έθνος μας μας έχει πάει σε κάθε εποχή που μπορεί να δει ένας θνητός. Τι άλλο τέλος μπορούμε να έχουμε από το να φέρουμε μεγαλύτερα έργα στο αγαπημένο μας έθνος;

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αφαιρέσουμε τα ίχνη του σεισμού το συντομότερο δυνατό και να ανακάμψουν οι πόλεις μας. Κινητοποιήθηκαν όλοι οι πόροι του κράτους και του έθνους μας για τους σεισμοπαθείς μας.

Στη θέση των κατεστραμμένων, θα φτιάξουμε ένα καλύτερο σπίτι και θα φέρουμε τα αδέρφια και τις αδελφές μας στα σπίτια τους. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζώνη του σεισμού ισχυρότερη από πριν χτίζοντας 650.000 νέα σπίτια, 319.000 από τα οποία θα είναι μέσα σε ένα χρόνο. Έγιναν θεμέλια σε όλη την περιοχή.

Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε την παράδοση μόνιμων κατοικιών από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο. Παραδίδουμε τα πρώτα αρχοντικά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Στήσαμε περισσότερες από 905.000 σκηνές και περισσότερα από 112.000 κοντέινερ. Ταυτόχρονα που έδωσε λύσεις στα στεγαστικά προβλήματα στις πόλεις μας, έδωσε την αναβίωση της εμπορικής ζωής. Στην κορυφή των προτεραιοτήτων του οράματός μας για τον αιώνα της Τουρκίας, βρίσκεται ο στόχος της ανάνηψης των σεισμών των πόλεων μου. Θα δουλεύουμε ασταμάτητα.