Πώς να πλέξετε κοντές σειρές (τυλίξτε και στρίψτε)

Πώς να πλέξετε κοντές σειρές (τυλίξτε και στρίψτε)

May 14, 2023 0 By admin

Η μέθοδος Wrapless Short Row

Η μέθοδος κοντών σειρών χωρίς στροφές, γνωστή και ως μέθοδος “σκιά περιτύλιξης” ή “πλέξη κάτω”, είναι μια τεχνική πλεξίματος που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κοντών σειρών και σχήματος χωρίς τη χρήση στροφών.

Δημιουργεί μια καθαρή, απρόσκοπτη εμφάνιση χωρίς ορατά κενά ή τρύπες στο ύφασμα.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, η πλεκτή απλώς δουλεύει μέχρι το σημείο όπου πρέπει να γυρίσει η εργασία, στη συνέχεια γλιστρά την επόμενη βελονιά από την αριστερή βελόνα στη δεξιά βελόνα χωρίς να την επεξεργαστεί.

Στη συνέχεια, το νήμα εργασίας φέρεται στο μπροστινό μέρος του έργου (εάν πλέκεται) ή στο πίσω μέρος (εάν είναι κελάρυσμα) και στη συνέχεια δουλεύεται η επόμενη βελονιά με πλέξιμο ή κελάρυσμα στη βελονιά κάτω από την ολισθηρή βελονιά.

Αυτό δημιουργεί μια βελονιά “σκιάς” κάτω από τη βελονιά ολίσθησης, η οποία αντικαθιστά την ανάγκη για περιτύλιγμα.

Όταν συνεχιστεί η εργασία, η σκιασμένη βελονιά δουλεύεται μαζί με τη διπλανή βελονιά, κλείνοντας το κενό και δημιουργώντας μια ομαλή μετάβαση στο ύφασμα.

Η μέθοδος της κοντής σειράς χωρίς περιτύλιγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα έργα πλεξίματος, συμπεριλαμβανομένων κάλτσες, σάλια και ενδύματα.

Μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για πλεκτοβιομηχανίες που προτιμούν μια απρόσκοπτη εμφάνιση και θέλουν να αποφύγουν το μεγαλύτερο μέρος της στροφής.

Ωστόσο, μπορεί να απαιτεί λίγη περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια και προσεκτική καταμέτρηση για να διασφαλιστεί ότι οι βελονιές σκιάς δουλεύονται σωστά.

Αν θέλετε να μάθετε τη μέθοδο χωρίς αναδίπλωση, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου από την Ysolda.