Υπουργείο Εξωτερικών: Τα γεγονότα της 19ης Μαΐου ριζοσπαστικών ομάδων στην Ελλάδα είναι μάταιη προσπάθεια – Last Minute World News

Υπουργείο Εξωτερικών: Τα γεγονότα της 19ης Μαΐου ριζοσπαστικών ομάδων στην Ελλάδα είναι μάταιη προσπάθεια – Last Minute World News

May 19, 2023 0 By admin

Εκτακτες ειδήσεις! Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθες δηλώσεις:

“Η 19η Μαΐου 1919 είναι μια ευλογημένη ημερομηνία όταν ένα έθνος ξεκίνησε τον αγώνα του για επιβίωση υπό την ηγεσία του Μεγάλου Ηγέτη μας, Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Αυτός ο μοναδικός απελευθερωτικός αγώνας, υποστηριζόμενος από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του η εποχή, δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί από την Ελλάδα, που προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία, και πήρε τη θέση της στην ιστορία ως απαραίτητο μάθημα.

Θεωρούμε μάταιη προσπάθεια να στοχεύσουμε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα, που αντιπροσωπεύει την αρχή του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, μέσω των αβάσιμων «ποντιακών» ισχυρισμών ορισμένων ριζοσπαστικών ομάδων κατά της ιστορίας μας, των δραστηριοτήτων τους που τροφοδοτούν την εχθρότητα προς τους Τούρκους και των δηλώσεων ορισμένων πολιτικών. . στην Ελλάδα που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά δεδομένα.

“ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΚΟΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ”

Θυμόμαστε όσους επιτίθενται στη χώρα μας με μη ρεαλιστικούς ισχυρισμούς και ισχυρισμούς ότι η ευθύνη της Ελλάδας και το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε αποζημίωση για τις θηριωδίες που διέπραξε ο εισβολέας ελληνικός στρατός κατά παράβαση των νόμων του πολέμου κατά την αιματηρή εισβολή στην Ανατολία ήταν καταχωρήθηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Καλούμε τους πολιτικούς, που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως ο δόλος, η διαστρέβλωση, η κατασκευή, τα ψέματα και η ανατροπή της αλήθειας, να αντιμετωπίσουν τη δική τους σκοτεινή ιστορία και να αποτινάξουν την υστερία που πηγάζει από την τουρκική εχθρότητα.

Συμβουλεύουμε όλους τους κύκλους στην Ελλάδα να υιοθετήσουν ένα όραμα που επιτρέπει ένα περιβάλλον ειρήνης και συνεργασίας αντί να συνεχίσουν την προκλητική ρητορική και τις ενέργειές τους».

Ακολουθήστε το NTV στα κοινωνικά δίκτυα