φτιάξτε γάντια χωρίς δάχτυλα από ένα πουλόβερ από τσόχα

φτιάξτε γάντια χωρίς δάχτυλα από ένα πουλόβερ από τσόχα

May 7, 2023 0 By admin

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να φτιάξετε αυτά τα χαριτωμένα γάντια χωρίς δάχτυλα από ένα πουλόβερ από τσόχα. Κάνουν ένα υπέροχο, δημιουργικό, σπιτικό δώρο!

Υπάρχει κάτι πιο εκδικητικό από το να βγάλεις κάτι από την κρυψώνα ή την αποθήκευση και να το μετατρέψεις σε κάτι όμορφο και χρησιμοποιήσιμο; Οχι δεν υπάρχει. Είναι ένας ιδιαίτερος κύκλος του ουρανού που κατοικείται από τεχνίτες και δημιουργούς.

Αυτό είναι το υπέροχο με αυτά τα ανακυκλωμένα πουλόβερ χωρίς δάχτυλα γάντια. Ένα άλλο είναι το πόσο γρήγορα είναι να φτιαχτούν. Μην με παρεξηγείτε: Λατρεύω ένα καλό μακροσκελές έργο πλέξιμο ή ράψιμο που μπορείτε να κάνετε πίσω και να απολαύσετε. Αλλά μερικές φορές είναι ωραίο να κάνεις κάτι γρήγορα που μπορείς να το τελειώσεις σε ένα Σαββατοκύριακο ή ένα απόγευμα.

Αυτό με φέρνει σε ένα άλλο υπέροχο πράγμα σχετικά με αυτά τα γάντια: κάνουν ένα υπέροχο σπιτικό δώρο για τα Χριστούγεννα ή τα γενέθλια του φθινοπώρου/χειμώνα. Χρειάζεστε κάτι επείγον; Δεν μπορείτε να πάτε στα καταστήματα ή δεν έχετε χρόνο να παραγγείλετε προμήθειες; Μάλλον έχετε ήδη τα απαραίτητα για να τα φτιάξετε.

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα έργα που προήλθαν από άμεση απληστία. Μια φίλη μου έδειξε τα γάντια της χωρίς δάχτυλα… φτιαγμένα από ένα ανακυκλωμένο πουλόβερ από κασμίρι… και έγινα Γκόλουμ (αγαπώ τον χισςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς). Μόνο μέσα, όλα ήταν γυαλισμένα εξωτερικά.

Όταν μου πρότεινε να μου τα δανείσει για να τα αντιγράψω, είπα αμέσως ναι. Έχω κουτιά με παλιά πουλόβερ που περιμένουν αυτή τη στιγμή!

Ψάχνετε για περισσότερα έργα σαν αυτό; Δοκιμάστε την ανακυκλωμένη τσάντα πουλόβερ μου! Και αυτό το κολιέ Daisy Seed Bead είναι άλλο ένα εύκολο σπιτικό δώρο.

Πουλόβερ από τσόχα και κλωστή κεντήματος για να φτιάξετε τα γάντια σας χωρίς δάχτυλα

Προμήθειες για γάντια χωρίς δάχτυλα

 • μάλλινο πουλόβερ από κασμίρ ή πιληματοποιημένο
 • νήμα κεντήματος
 • βελόνα κεντήματος (ή άλλος τύπος βελόνας ραπτικής με μεγάλα μάτια)
 • μικρό ψαλίδι ραπτικής
 • μεζούρα
 • βάση κοπής
 • περιστροφικός κόφτης
 • κανόνας ή κανόνας
 • κοφτερό ψαλίδι ραπτικής
 • μαρκαδόρος υφασμάτων ή κιμωλία (προαιρετικά)
 • κόλλα για ύφασμα (προαιρετικά)

Εάν στρίφετε την πλαϊνή ραφή:

 • ραπτομηχανή
 • κλωστή για να ταιριάζει με το πουλόβερ σας
 • ευθείες καρφίτσες
 • σίδηρος (χρήσιμος αλλά όχι απαραίτητος)

οδηγίες για γάντια χωρίς δάχτυλα

Απαιτούμενος χρόνος: 3 ώρες.

 1. Κόψτε το μανίκι του πουλόβερ.

  Χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό κόφτη, το χαλάκι κοπής και έναν χάρακα ή χάρακα, κόψτε το κάτω μέρος του μανικιού περίπου 9 ίντσες από τη μανσέτα ή όποιο μήκος θέλετε για να φτιάξετε τα γάντια. Χρησιμοποιώ επίσης το ψαλίδι ραπτικής μου για να κάνω μια τελική επένδυση για να αποκτήσω μια ωραία, ομοιόμορφη, ωραία άκρη.Κόψτε το μανίκι του πουλόβερ σας από τσόχα μήκους περίπου 9 ιντσών

 2. Ράψτε την πλαϊνή ραφή (προαιρετικά)

  Χρειάζεται να κάνετε αυτό το βήμα μόνο εάν το μανίκι του πουλόβερ σας φαίνεται πολύ φαρδύ. Θα εξαρτηθεί πλήρως από το πουλόβερ, το χέρι και τον καρπό σας (ή το άτομο για το οποίο τα φτιάχνετε) και το πώς θέλετε να ταιριάζουν τα γάντια.

  Εάν θέλετε τα γάντια χωρίς δάχτυλά σας να εφαρμόζουν λίγο πιο σφιχτά:
  • Αρχικά, υπολογίστε πόσα ακριβώς θέλετε να πάρετε στις πλαϊνές ραφές. Νομίζω ότι 3 ίντσες στη μανσέτα που φαρδαίνει σε 4 έως 4 1/2 ίντσες στο επάνω μέρος λειτουργεί καλά για μένα, αλλά να έχετε κατά νου πόσο θα τεντώσει το ύφασμα του πουλόβερ σας.
  • Στη συνέχεια, γυρίστε το μανίκι του πουλόβερ σας προς τα έξω και σημαδέψτε τη ραφή που θέλετε να ράψετε με υφασμάτινο μαρκαδόρο ή κιμωλία ράφτη που πλένεται.
  • Σημειώστε επίσης πού αρχίζει και τελειώνει η τρύπα του αντίχειρα. Θα πρέπει να ξεκινά περίπου 1 1/2 ίντσα από τη μανσέτα και να έχει μήκος περίπου 1 1/2 ίντσα.
  • Καρφιτσώστε και τα δύο στρώματα μεταξύ τους.
  • Ράψτε τις πλαϊνές ραφές. Ξεκινώντας από την άκρη που θα είναι πιο κοντά στα δάχτυλά σας (τη μανσέτα), ράψτε στην αρχή της τρύπας του αντίχειρα, ράψτε πίσω στην αρχή και στο τέλος. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο από την άλλη πλευρά της οπής του αντίχειρα μέχρι την κορυφή του γαντιού. Φροντίστε να ρυθμίσετε την πίεση του ποδιού πίεσης έτσι ώστε να μην πιέζει το ύφασμα του πουλόβερ και παραμορφώνει το σχήμα του. Επίσης αύξησα λίγο το μήκος της βελονιάς.
  • Κόψτε το περιθώριο ραφής στα ραμμένα κομμάτια σας στο 1/4 της ίντσας. Γυρίστε τη δεξιά πλευρά προς τα έξω και ατμίστε/πιέστε ελαφρά.
  Κόψτε το περιθώριο ραφής στο μανίκι του πουλόβερ σε ένα τέταρτο της ίντσας

 3. Κόψτε την τρύπα του αντίχειρα

  Εάν παραλείψατε το βήμα 2 και δεν ράψατε τις πλαϊνές ραφές, θα πρέπει να κόψετε μια τρύπα για τον αντίχειρα στα μανίκια του πουλόβερ σας. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό ψαλίδι υφάσματος, κόψτε μια σχισμή μήκους 1 1/2 ίντσας κατά μήκος της ραφής ξεκινώντας 1 1/2 ίντσα από την άκρη της περιχειρίδας και τελειώνοντας 3 ίντσες από την άκρη της περιχειρίδας.

 4. Σημειώστε/σχεδιάστε το κέντημα σας (προαιρετικό αλλά χρήσιμο)

  Χρησιμοποιήστε τον μαρκαδόρο ή την κιμωλία σας για να σημειώσετε πού θέλετε να πάει το κέντημά σας. Συνιστώ να φορέσετε ένα γάντι σε αυτό το σημείο. είναι πολύ πιο εύκολο να δείτε πού θέλετε πραγματικά το κέντημα στα τελειωμένα γάντια όταν είναι επάνω. Όταν τοποθετούνται επίπεδα έχουν πολύ διαφορετικό σχήμα.

  Επίσης, ξεκινήστε μαρκάροντας απλά το ένα χέρι/πλευρά, μέχρι να τελειώσετε το κέντημα και μετά κάντε την άλλη πλευρά. Πιθανότατα θα θέλετε να κάνετε αλλαγές στο σχέδιό σας καθώς προχωράτε και είναι πιο εύκολο να τα επεξεργαστείτε όλα στην πρώτη και μετά απλώς να ράψετε την άλλη πλευρά για να ταιριάζει (ή να μην ταιριάζει, εξαρτάται από εσάς!).Σημειώστε πού θέλετε να κεντήσετε το γάντι χωρίς δάχτυλά σας

 5. Ράψτε το σχέδιο του κεντήματος σας

  Έραψα λουλούδια με έξι πέταλα διαφορετικού μεγέθους στα γάντια μου, χρησιμοποιώντας τρία νήματα για τα πέταλα και μετά ένα νήμα για να ράψω στα κέντρα των λουλουδιών.

  Μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα στο τέλος αυτής της ανάρτησης πώς να ράψετε αυτό το στυλ λουλουδιών αν θέλετε να κάνετε το ίδιο. Σημείωση: τα κέντρα των λουλουδιών δεν είναι γαλλικοί κόμποι, είναι βασικά μια επανάληψη των ίδιων των λουλουδιών, επομένως περάστε το νήμα τρεις φορές πάνω από το κέντρο και ανάμεσα στα πέταλα. Κεντήστε ένα σχέδιο στα γάντια χωρίς δάχτυλά σας

 6. Στερεώστε τους κόμπους του κεντήματος σας με κόλλα

  Αυτό είναι επίσης προαιρετικό, αλλά μου αρέσει να στερεώνω το πίσω μέρος των κόμπων κεντήματος με μια μικρή κόλλα για ύφασμα για να βεβαιωθώ ότι τίποτα δεν θα λυθεί.Στερεώστε τους κόμπους με λίγη κόλλα για ύφασμα.

Πώς να κεντήσετε λουλούδια

Διάγραμμα κεντήματος λουλουδιών για γάντια χωρίς δάχτυλα.

Για το Βήμα 1, τα πέταλα, χρησιμοποίησα τρεις κλωστές από νήμα κεντήματος DMC. Ξεκινώντας από κάτω, ανεβείτε με τη βελόνα στο αρ. Νο 1, στη συνέχεια πέσει στο #1. #2, ανεβείτε ξανά στο #2. Στο #3, και ούτω καθεξής μέχρι να καταλήξει να επιστρέψει στο κάτω μέρος στο #3. Βήμα #6. Δέστε τα κάτω δύο σκέλη του οδοντικού νήματος στον κόμπο ενός χειρουργού, προσέχοντας να μην τραβήξετε πολύ δυνατά και να ζαρώσετε το ύφασμα. Επαναλάβετε το ίδιο σχέδιο αλλά με ένα νήμα για να ράψετε τα κέντρα των λουλουδιών.

Γάντια ζέρσεϊ από τσόχα σε κρεμ φινίρισμα χωρίς δάχτυλα
Γάντια χωρίς δάχτυλα με μπλε φινίρισμα από τσόχα

Νομίζω ότι αυτά είναι τόσο χαριτωμένα και άνετα. Ελπίζω να σας αρέσουν και να απολαύσετε να τα φτιάξετε μόνοι σας!

Καρφιτσώστε αυτήν την ανάρτηση αν σας αρέσει και εγγραφείτε στη λίστα email μου!