Hakkında
Yemek Moda, tamamı denenmiş ve fotoğraflanmış yemek tariflerinin bulunduğu Türkiye'nin en çok okunan yemek tarifleri sitesidir.
👍
0
👎
0
💖
0

Laz Böreğinin Tarihçesi

Laz böreği, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde özellikle Rize, Trabzon ve Artvin'de yapılan bir tatlıdır. Lazlar, tarih boyunca Karadeniz bölgesinde yaşamışlardır ve bu böreği de orada yapmaya başlamışlardır. Yapımında kullanılan malzemelerin hepsi doğal ve bölgede yetişen ürünlerdir. Laz böreği, Karadeniz bölgesinde yapılan en eski tatlılardan biridir ve günümüze kadar gelen bir lezzettir.

Hamur Malzemesi

1/2 Cam bardak süt 1/2 Cam bardak yoğurt 1/2 Cam bardak ivi yağ 1 yumurta 1 paket karbartma tozu Az tuz ve 3-4 damla limon

Muhallebi Malzemeleri

3 Yemek Kaşığı un 8 Yemek Kaşığı şeker 1/2 litre süt Karistirilip pişirilir  

Hazırlanışı

Malzemeleri yoğurup aldığı kadar un koyup ele yapişmayan bir hamur yapıyoruz. İki tane 15 li gurup beze yapıp merdaneyle açıyoruz. Y uvarlak tepsimizi yaglayıp birinci 15 li yufkamızı seriyoruz. Üzerine hazırladığımız  muhallebiyi döküp yayıyoruz.(yalnz muhallebi ılık olacak ve dökerken tepsinin her yerine dökülecek. Yayması çok zor olur yoksa) sonra diğer 15 li yufka serilecek. Bıçiçakla dilimlenecek. Üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karşımı gezdirilerek ve 200 derecede pişirilecek. Ilyınca üzerine pudra şekeri serpilir.
Avatar photo
Yemek Moda, tamamı denenmiş ve fotoğraflanmış yemek tariflerinin bulunduğu Türkiye'nin en çok okunan yemek tarifleri sitesidir.
Yorumlar
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Yemekmoda.com 2024 © Tüm Hakları Saklıdır