Easy Christmas Craft: πώς να φτιάξετε κεριά

Easy Christmas Craft: πώς να φτιάξετε κεριά

May 8, 2023 0 By admin

Αν ψάχνετε για μια εύκολη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία αυτή την εποχή, θα σας δείξω πώς να φτιάξετε μια απλή και φυσική κηροπήγιο από πράγματα που μπορείτε να συγκεντρώσετε στο σπίτι.

Για μένα, αυτή είναι μια τέχνη που αιχμαλωτίζει το πνεύμα της εποχής: η συλλογή υλικών από τη φύση σάς επιτρέπει να σταματήσετε πραγματικά και να παρατηρήσετε, να κοιτάξετε προσεκτικά πράγματα που διαφορετικά θα μπορούσατε να παραβλέψετε, να επιβραδύνετε. Και μετά προσθέστε το φως των κεριών, το οποίο είναι ακόμα πιο στοιχειώδες αυτή την εποχή του χρόνου με τις μεγάλες, σκοτεινές και κρύες μέρες.

Θεωρώ ότι αυτό το έργο είναι πραγματικά ανακουφιστικό από το άγχος, με τις βόλτες στη φύση για να μαζέψω πράγματα και την έλλειψη ευερεθιστότητας. Ας το παραδεχτούμε, πραγματικά δεν μπορείτε να το χάσετε. Για αυτόν τον λόγο, είναι υπέροχο να κάνεις με τα παιδιά, το κάνουμε κάθε χρόνο από τότε που τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά.

Αν δεν έχετε τα κατάλληλα κούτσουρα για να φτιάξετε βάση, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο κοντά σας. Κάνουν πάντα μια νέα κοπή στο κάτω μέρος όταν κάποιος αγοράζει ένα δέντρο και το πιθανότερο είναι ότι έχει πολλά κομμάτια γύρω που θα λειτουργήσουν.

Εάν ανησυχείτε για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, μπορείτε να καλύψετε το κερί σας με ένα γυάλινο μανίκι κεριών τυφώναή χρησιμοποιήστε α κερί LED χωρίς φλόγα. Πραγματικά τα ανάβουμε μόνο για το δείπνο, επομένως τα προσέχουμε πάντα, ειδικά όταν το κερί αρχίζει να κοντύνει.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μερικές από τις άλλες χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες μου, όπως αυτή η Γιρλάντα με αποξηραμένο πορτοκάλι ή αυτά τα χάρτινα φανάρια Origami.

Συγκεντρώστε προμήθειες για το κηροπήγιο σας

Προμήθειες πολυελαίου

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά.

οδηγίες κηροπήγιου

 1. Συγκεντρώστε όλα τα διακοσμητικά σας.

  Αυτό το βήμα είναι τουλάχιστον τόσο διασκεδαστικό όσο και η πραγματική διακόσμηση, το περπάτημα στα δάση και τα λιβάδια μαζεύοντας όλες τις όμορφες μικρές λεπτομέρειες. Μπορείτε να δέσετε άλλους ανθρώπους για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε όταν περιπλανηθείτε. τα παιδιά είναι ιδιαίτερα καλοί βοηθοί. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μερικά πράγματα στο Etsy ή σε ένα τοπικό ανθοπωλείο, αν θέλετε.

  Εάν δεν έχετε κέδρο Deodar κοντά, μπορείτε να το αγοράσετε ΝΤΟ.τριαντάφυλλα edar στο Etsyκαθώς και πράγματα όπως αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, μούρα ροζ πιπεριάςκαι πολλά άλλα είδη αποξηραμένων μούρων, λειχήνων, λοβών σπόρων και κώνων.

  Μου αρέσει να έχω τους πολυελαίους μου διακοσμημένους με την τοπική μας χλωρίδα, έτσι για μένα, αυτά είναι κλαδιά και κώνοι κοκκινόξυλου, λοβοί ευκαλύπτου, μούρα πιπεριάς (μη γηγενείς αλλά συνηθισμένοι), τριαντάφυλλα κέδρου, λειχήνες και άλλα απροσδόκητα φρούτα που βρίσκω στο δάσος. Ίσως ζείτε κοντά στην παραλία (σωματικά ή πνευματικά) και θέλετε να χρησιμοποιήσετε κοχύλια ή μικρά κομμάτια παρασυρόμενου ξύλου; Ή ζείτε στα βουνά και έχετε πολλά κουκουνάρια και αειθαλή δέντρα; Κάντε το κηροπήγιο σας να προσαρμοστεί σε εσάς. Όπως λέω πάντα, το κάνεις.

 2. Τρυπήστε ένα ολόκληρο στη βάση του κεριού σας

  Ανοίξτε μια τρύπα με διάμετρο ___ και βάθος περίπου ___ ίντσας ή τη διάμετρο που χρειάζεται για να χωρέσει το κερί σας. Μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το κερί, αφού θα τυλίξετε τη βάση σε αλουμινόχαρτο για να ταιριάζει άνετα.

  Αν έχετε πολύ πιο φαρδιά βάση, μπορείτε να ανοίξετε μερικές τρύπες, ώστε να έχετε 3 κεριά αντί για ένα. (Δεν προτείνω όμως να φτιάξετε δύο κεριά, ακόμα και τα νούμερα είναι δύσκολα).

 3. Τυλίξτε τη βάση του κεριού σε αλουμινόχαρτο

  (Εάν χρησιμοποιείτε κερί LED, μπορείτε να το παραλείψετε.) Διπλώστε το αλουμινόχαρτο μερικές φορές κατά μήκος, ώστε να είναι λίγο πιο χοντρό και να έχει καθαρή άκρη τουλάχιστον στη μία πλευρά. Θα πρέπει να είναι μεταξύ 2 και 3 ίντσες πλάτος και περίπου 8 ίντσες μήκος. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τη βάση του κεριού έτσι ώστε να είναι λεία και άνετη, με περίπου μισή ίντσα να προεξέχει από το άκρο του κεριού. Σπρώξτε το αλουμινόχαρτο που προεξέχει γύρω από το κάτω μέρος του κεριού.Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τη βάση του κεριού έτσι ώστε να εφαρμόζει άνετα στη θήκη του κεριού σας.

 4. Τοποθετήστε το κερί στην τρύπα.

  Τοποθετήστε το κερί με αλουμινόχαρτο στην τρύπα και βεβαιωθείτε ότι είναι άνετο. Εάν χρησιμοποιείτε μανίκι τυφώνα, θα πρέπει να το τοποθετήσετε πάνω από το κερί πριν διακοσμήσετε τη βάση. Με αυτόν τον τρόπο, ξέρετε ότι θα έχετε μια επίπεδη, ακατάστατη περιοχή για να καθίσετε.Τοποθετήστε το κερί σας στη βάση του κορμού της θήκης κεριών σας

 5. Διακοσμήστε τη βάση του κεριού σας

  Εδώ αρχίζει πραγματικά η διασκέδαση! Βάλτε λίγη μουσική, ρίξτε στον εαυτό σας λίγο κρασί ή ένα φλιτζάνι τσάι και απολαύστε να τα συνδυάσετε όλα μαζί για να φτιάξετε κάτι που θα απολαύσετε τις σκοτεινές νύχτες του χειμώνα που έρχονται.

  Μερικές συμβουλές για τη διακόσμηση:
  • Η επίστρωση λειτουργεί καλά, γι’ αυτό ξεκινήστε με πιο επίπεδα πράγματα όπως αειθαλή κλαδιά, βρύα, αποξηραμένα πορτοκάλια ή κομμάτια λειχήνων και μετά προσθέστε πιο ογκώδη πράγματα όπως μούρα, ανανάδες ή λοβούς σπόρων.
  • Βάλτε τα πράγματα μέσα ή κάτω από άλλα πράγματα.
  • More is more: Δεν είναι η ώρα για μινιμαλισμό. Πραγματικά στρώματα πραγμάτων.
  • Περιοριστείτε σε έναν περιττό αριθμό πραγμάτων, ειδικά στα ίδια είδη πραγμάτων.
  • Μην πηγαίνετε για την τελειότητα. μια πιο χαλαρή, πιο ακατάστατη προσέγγιση είναι καλή.

 6. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει

  Εάν χρησιμοποιήσατε κόλλα χειροτεχνίας, αφήστε την να στεγνώσει εντελώς αφήνοντάς την να καθίσει για 6-8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ελπίζω να σας άρεσε να φτιάξετε το κηροπήγιο σας. Καρφιτσώστε αυτήν την ανάρτηση αν σας αρέσει! Και εγγραφείτε στη λίστα email μου εάν θέλετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο μου με επιμελημένες συμβουλές για άλλα πράγματα που πρέπει να φτιάξετε και να ψήσετε.